Huisgenoten gezocht!

Geschreven door Wooninitiatief Villande woensdag, 28 januari 2015 11:40

Huisgenoten gezocht!

Voor ons nieuwe huis aan de Mariannalaan 8 in Apeldoorn zijn wij nog op zoek naar een paar huisgenoten zodat we straks met 12 zijn.

Wil jij ook op jezelf wonen in een levendig huis met leuke begeleiding?

In Apeldoorn wordt een wooninitiatief gerealiseerd voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De jongeren zijn allemaal tussen de twintig en dertig jaar. De aard en inhoud van de professionele zorg en ondersteuning wordt op maat vormgegeven en hangt af van de individuele ondersteuningsbehoefte van de huisgenoten.

 

De Klup Apeldoorn

Geschreven door Regina van Etten dinsdag, 08 april 2014 18:35

De Klup is een Kluphuis, een tweede huiskamer voor mensen met een verstandelijke beperking in Apeldoorn en omgeving.

Wekelijks worden er activiteiten aangeboden aan ruim 500 deelnemers op het gebied van dans en zang, ontmoeting, sport, hobby en creativiteit. Zowel ’s middags, ‘s avonds en op zaterdag. Deze 25 activiteiten worden begeleid door ruim 100 vrijwilligers en stagiaires. Tevens worden er vakanties, kindervakantiespelweken en evenementen georganiseerd.

Een bijzondere broer of zus

Geschreven door MEE Veluwe woensdag, 26 februari 2014 18:31

Een bijzondere broer of zus

Woon je in een gezin met een broertje of zusje met een verstandelijke of lichamelijke beperking? Bijvoorbeeld met het syndroom van Down, ADHD, een chronische ziekte of een vorm van autisme? Dat is vast niet altijd gemakkelijk. Hoe is het voor jou dat je broer of zus ‘anders’ is? In de brusjesgroep kun je erover praten, want daarin zitten allemaal kinderen die een broer of zus hebben met een beperking.

 

Passend onderwijs

Geschreven door Regina van Etten dinsdag, 10 december 2013 19:20

1 augustus 2014: invoering wet passend onderwijs, rugzakje vervalt.

Wat is passend onderwijs?

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het kabinet wil dat zoveel mogelijk kinderen naar een gewone school in de buurt kunnen gaan. Want zo hebben ze de beste kansen op een vervolgopleiding en meedoen in de samenleving.
Kinderen die het echt nodig hebben kunnen, net als nu, naar het speciaal onderwijs. Dat blijft.

Wat verandert er?

 

"Het kind achter de ogen"

Laatst aangepast op dinsdag, 10 december 2013 19:28 Geschreven door Loes Hegger, Erga Netz maandag, 26 augustus 2013 09:44

Het kind achter de ogen is de Nederlandse versie van een prijswinnende theatervoorstelling.

Actrice: Loes Hegger, regie: Jos Groenier, producent: Erga Netz van Stichting Rainbow

Het kind achter de ogen, geschreven door de Israëlische Nava Semel in 1988, werd wereldwijd al meer dan 1000 keer gespeeld. Er zijn prijswinnende radio- en theaterproducties gemaakt in Israel, New York, Los Angeles, Tsjechië, Roemenie, Polen, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Groot Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Duitsland en in Turkije.

Het stuk is verrassend actueel met de universele vraag:

Hoe maakbaar is ons leven en wat is de betekenis van mensen met een afwijking?

 

Pagina 2 van 4

«StartVorige1234VolgendeEinde»

Mijn SDS

Hoeveel zijn online

We hebben 4 gasten online

Wie is online

Geen

Advertenties

Aanbevolen Links:
Stichting Downsyndroom
De Stichting Downsyndroom heeft een Landelijk Bureau. Van daaruit worden alle werkzaamheden gecoördineerd en worden inlichtingen verstrekt aan ouders en hulpverleners. Voor verdere informatie over de Stichting en met specifieke vragen over Downsyndroom kunt u terecht bij het Landelijk Bureau. Telefoon: 0522-281337. E-mail: info@downsyndroom.nl.
De Upside van Down
Stichting de Upside van Down zet zich in voor een positiever beeld van Downsyndroom. Er is al zoveel aandacht voor de zorg die een kind met Downsyndroom met zich meebrengt dat zij besloten dat het tijd werd nu ook eens aandacht aan de andere kant te besteden. Want die andere kant bestaat! Lees op de website meer over Downsyndroom in de persoonlijke verhalen, de bijzondere projecten en hun agenda.
MEE Veluwe
MEE Veluwe is een organisatie voor alle mensen met een beperking, chronische ziekte of autisme spectrum stoornis, en hun omgeving. MEE Veluwe biedt informatie, advies en ondersteuning. MEE Veluwe is laagdrempelig en onafhankelijk. De dienstverlening is gratis.
Zó is Downsyndroom
Er is veel bekend over Downsyndroom. Over de oorzaak ervan, over de kenmerken, de medische kanten. Maar je leest niet vaak over wat het betekent om een kind met Downsyndroom te hebben. Op deze website wordt aandacht besteed aan al deze onderwerpen, om zo een zo'n compleet mogelijk beeld te kunnen presenteren.