Ons kereltje Robin

450_4e438271cc210

ervaringen

Vanaf augustus 2011 start SDS Kern Apeldoorn met een nieuw initiatief. Iedere maand vertelt één van onze ouders een verhaal over zijn/haar "Leven met Down". Jolanda Nijenhuis , moeder van Robin(2) bijt de spits af met het eerste verhaal. U kunt hierop reageren door op de link reactie te klikken. Het woord is aan Jolanda:

--------

Er is mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over ons zoontje Robin. Het eerste wat me te binnen schoot was: "oh,jee. Wát moet ik schrijven?" Maar nu ik er even over heb nagedacht, zijn er zoveel dingen waar ik over schrijven kan. Hoe kan ik Robin het beste omschrijven?

Lief, hartelijk, vrolijk, altijd bezig en een eigen willetje! Al met al een heerlijk ventje, waar je vreselijk veel van houdt. Het is in het begin niet even gemakkelijk geweest. Zelfs nu af en toe nog niet. Maar alle dagen leren en genieten we uitermate van elkaar.

Robin is nu 2 jaar en 4 maanden. We zijn hard bezig met fysiotherapie en logopedie. Hij praat nog niet echt, alleen een paar kleine woordjes en dan nog moet je heel goed luisteren. Als meneertje iets wil hebben is het meestal aanwijzen en schreeuwen/krijsen. Dus om onze oren een plezier te doen, extra logopedie met gebaren. Hij herkend de gebaren en de woorden samen met de plaatjes......maar goed....om het ook nog eens uit te spreken is toch nog te veel van het goede. Alles met kleine stapjes!! Over stapjes gesproken!!!!! Ook extra fysiotherapie is nodig. Lopen langs de tafel geen probleem. Lopen aan twee handen iets moeizamer. Lopen aan 1 hand toch nog wel heel stijf. Net een klein robotje. Benen strak stijf houden en vooruit stappen. Kleine stapjes. Nu wil de fysiotherapeute heel graag dat Robin los gaat lopen. Ons streefdatum is medio oktober, want dan is Robin 2,5 jaar. Zou toch heel mooi zijn!!!! Maar goed.....een kindje met Down moet je vooral niet dwingen en vooral Robin niet, want dan komt toch echt zijn eigen willetje boven!!

Dus het enige wat we met alles doen is blijven oefenen en het vooral leuk houden. Want Robin doet bijna alles voor leuke en grappige dingen, zoals zingen en met speelgoed rammelen. We hebben nu zelfs een loopkarretje voor hem gehaald, om hem nog meer te stimuleren. Elke keer viel hij om. Hij zette te veel druk op het handvat en klapte telkens om. Mijn man had het briljante idee om in het karretje een stoeptegel te leggen met daarop zijn favoriete speelgoed. En............het functioneert!!!! Heel wankel begint Robin nu achter het karretje te lopen. En Robin??? Die heeft de grootste schik en lacht zich te pletter. Alles met kleine stapjes, maar elk stapje is er 1! En daar zijn we super blij mee, maar ook super trots op ons kereltje! Robin komt er wel, ook al duurt het iets langer!

Het zou fijn zijn als we onze ervaringen konden delen met andere ouders.

Leer niet alleen van je kinderen maar ook van elkaar

Volgende maand het verhaal van Jolanda Bakker en Lucas

Reacties 

 
+5 # chris & Brigitte 27-08-2011 12:23
Hoi Jolanda,

We hebben het stukje gelezen, het vinden het super hoe je hebt opgeschreven, en weten dat het ook zwaar is voor je (jullie). we hebben ook het grootste respect voor je! :-) ga zo door meid, het is een leuk kereltje :lol:
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Frank en Carla 27-08-2011 18:49
Hoi Jolanda en Peter,

Wij hebben jou leuke verhaal gelezen.
super lief en schattig kereltje hebben jullie.
een ventje waar jullie zeker trots op mogen zijn. :lol:

veel liefs van ons. :P
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+3 # miranda 28-08-2011 00:42
hai lieve mama en papa van robin,

JULLIE ZIJN KANJERS!!
meer ga ik er niet aan toevoegen,je verhaal zegt genoeg.....
ga zo door en geniet van jullie zoon,want zo te lezen geeft ie jullie heel veel vreugde en liefde!!
lfs miranda
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Jettie 29-08-2011 15:31
Wat een mooi stukje Jolanda!
Ga vooral zo door, jullie doen het zo goed! Groetjes Van Jettie en een kus voor Brandon
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Manuela 29-08-2011 16:05
Hallo Jolanda,

Leuk om te lezen, geniet van Robin.

Groetjes Manuela
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
0 # Jolanda Nijenhuis 08-09-2011 13:00
Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties!!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Kramer 10-09-2011 21:09
Hoi Jolanda,

met veel plezier je stukje gelezen. Ik kan je in ieder geval bemoedigen. Onze dochter (met Down) wordt volgende week 4 en ze volgt dezelfde ontwikkeling als Robin. Ze loopt aan twee handen, maar nog niet aan 1. Ze loopt nog niet los. Ik weet dat wij ook een 'streefdatum' hadden van 2 jaar, omdat ik rond die tijd van de volgende was uitgerekend. Maar inderdaad.. kleine stapjes! Nu beginnen ze samen te lopen, op de po, enz. Ook heel leuk!

liefs,
Corinne
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+2 # Diana Moolhuijzen 12-09-2011 20:46
Hai Jolanda,

Wat een prachtig herkenbaar verhaal schrijf je over je geweldige zoon. Ons dochtertje Sophie is 2 jaar en 5 maanden, dus heel vergelijkbaar. Ook zij loopt aan 2 handen en langs de bedrand en met een karretje. Met 1 hand durft ze nog niet. Het is ons heerlijke meisje waar mijn man en ik erg trots op zijn. Het maakt ons niet uit hoe snel ze dingen doet, ik weet zeker dat ze alles gaat doen, maar dan wel op haar tijd, dus ik stel geen doelen aan de hand van streefdata. We doen alles per dag, dan kun je er echt van genieten, want dat heeft Sophie ons geleerd, genieten van de momenten, controle loslaten en alles over je heen laten komen, dan is elke vooruitgang, elk stapje, letterlijk en figuurlijk een feest. Super om contact met je te hebben. Ik heb je net "geaccepteerd" als connectie. Hopelijk tot gauw.
liefs,
Diana
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
+1 # Jolanda Bakker 23-09-2011 15:48
Mooi verhaal Jolanda :)

Groetjes, Jolanda.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie

We vinden vrije informatieverspreiding belangrijk en respect naar elkaar belangrijk. Daarom worden reacties gemodereerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen