Even voorstellen

De nieuwe bestuursleden zijn op dit moment druk doende met het organiseren van een groot evenement op 23 maart 2013. Maar daarover later meer. Zoals beloofd, eerst even een voorstelrondje van de nieuwe bestuursleden.

Joyce Bakx  website joyce

Mijn naam is Joyce Bakx. Ik ben 34 jaar en getrouwd met Sander.  Samen hebben we twee kinderen, Keano van 6 jaar en Lana van bijna 4 jaar. Er is een derde onderweg, die begin juni verwacht wordt. Lana heeft ons  verrast door iets extra’s bij haar geboorte te hebben.  We waren dan ook even uit het veld geslagen, maar al snel waren we enorm verliefd en wisten we dat het helemaal goed zou komen met haar en ons gezinnetje. Na de controles in het ziekenhuis bleek ze alleen een ASD te hebben,  waar we nog steeds voor onder controle staan bij de cardioloog. Met Lana gaat het op het moment heel goed. Ze gaat drie dagen per week naar Pippo, een kindercentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand hier in Apeldoorn, waar ze het erg naar haar zin heeft, en waar ze alle kennis en middelen bij de hand hebben om haar zo goed mogelijk te begeleiden. Op dit moment staan we voor de keuze welke school te kiezen voor ons meisje. We hebben al wel de keuze gemaakt dat ze naar speciaal onderwijs zal gaan, maar waar weten we nog niet.

Zelf heb ik tot twee jaar geleden in de kinderopvang gewerkt, maar ik vond het lastig worden om werk en privé te combineren. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om er tijdelijk mee te stoppen. Aangezien het ook in de kinderopvang op het moment bezuinigen is, ben ik nu aan het genieten van mijn kinderen. Mijn man Sander is erg druk met zijn eigen bedrijf.

Al sinds Lana’s geboorte had ik het idee iets te willen doen met het Downsyndroom van Lana. Maar ik wist nog niet precies wat. Totdat er een aantal maanden geleden een mail van de Kern Apeldoorn kwam met de oproep dat ze op zoek waren naar nieuwe bestuursleden, omdat een aantal van hen wilde stoppen. Dit kwam voor mij precies op het juiste moment. Uiteindelijk ben ik er samen met Tessa en Regina ingestapt en is Ellen gebleven om ons op weg te helpen.  Er is binnen de kern een goede klik en ik hoop dat we de kern weer wat nieuw leven in kunnen blazen, zodat we een leuke actieve kern krijgen waar we nieuwe ouders op weg kunnen helpen en met alle ouders een leuk contact kunnen opbouwen.

Regina van Etten

website regina

Mijn naam is Regina van Etten, 43 jaar, getrouwd met Ruud, parttime werkzaam als secretaresse op een advocatenkantoor in Apeldoorn, maar bovenal trotse moeder van Romy (2002) en Milan (2006).

Na een voorspoedige zwangerschap werd op 8 december 2006 onze zoon Milan geboren. Volgens de verloskundige zag hij er goed uit en scoorde hij hoog bij de gebruikelijke controles. Maar gedurende de twee dagen die volgden, bleef zijn temperatuur flink schommelen. Ook wilde hij niet drinken en was hij weinig actief, hij werd niet echt wakker. De kraamverzorgster vertrouwde het niet en na overleg met de verloskundige moest Milan worden opgenomen in het ziekenhuis om daar in de couveuse zijn temperatuur op peil te krijgen. Echter, na onderzoek door de kinderarts bleek al gauw dat Milan het Downsyndroom heeft met daarbij een hartafwijking (AVSD). Dat was wel even schrikken.

Aan zijn hartafwijking is Milan geopereerd toen hij een half jaar oud was en inmiddels is hij opgegroeid tot een stoer manneke van 6 jaar, die zich prima redt op de reguliere basisschool. Geliefd bij zijn klasgenootjes, met wie hij regelmatig speelafspraakjes heeft en bij wie hij wordt uitgenodigd op verjaardagsfeestjes. Hij hoort er echt helemaal bij. Het is geweldig om te zien hoe hij zich ontwikkelt, hoe happy hij is en hoe hij met zijn openheid en vriendelijkheid altijd een lach op iemands gezicht weet te toveren. Ook de sterke band tussen broer en zus vind ik prachtig om te zien.

Natuurlijk kost de zorg voor Milan mij ook de nodige energie, maar de onvoorwaardelijke liefde die hij mij iedere dag weer schenkt, maakt alles meer dan de moeite waard!

Ik vind het fijn om mezelf nuttig te kunnen maken voor de SDS, vandaar dat ik in het bestuur van de Kern Apeldoorn ben gestapt. Samen met Joyce en Tessa hoop ik mij lange tijd hiervoor in te kunnen zetten.

Tessa van Helvoirt

website tessa

Als nieuw bestuurslid van de kern Apeldoorn wil ik me graag aan jullie voorstellen.
Ik ben Tessa van Helvoirt, 31 jaar oud, getrouwd met Dominique en twee lieve kindjes, Annique van 6 (ds) en Julian van 3 jaar. Ik woon in Oosterbeek en sinds een half jaar ben ik actief als bestuurslid voor de kern Apeldoorn.

Zes jaar geleden werd onze dochter Annique geboren. Wat een schrik toen ze downsyndroom bleek te hebben. Ik was jong en voor mij was het een ver van mijn bed show. Ik kende geen mensen met Down.

Inmiddels zijn we zes jaar verder en het is een heerlijk meisje en genieten we heel veel van haar. Ze is lief, eigenwijs, actief, grappig en bijdehand.
We hebben ook veel geluk met de ontwikkeling van Annique, want ze ontwikkelt zich erg goed. Ze zit nu in groep 2 van een reguliere basisschool en stroomt volgend schooljaar gewoon door naar groep 3. Ze heeft veel vriendjes en vriendinnetjes en hoort er gewoon helemaal bij.
Ook haar gezondheid gaat erg goed, met een half jaar oud wel een hartoperatie, maar nu niet veel meer problemen dan “normale” kinderen.
Ik ben nooit heel actief geweest met contact zoeken met andere ouders. Maar nu vind ik het wel erg leuk, ook bijvoorbeeld de groepen op Facebook, om ervaringen en tips uit te wisselen.
Ook lijkt het me leuk om met de kern familie-uitjes, informatieavonden enz. te organiseren.

website annique

Plaats reactie

We vinden vrije informatieverspreiding belangrijk en respect naar elkaar belangrijk. Daarom worden reacties gemodereerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen