Nieuwsbrief februari 2014

NIEUWSBRIEF VAN DE SDS KERN APELDOORN - FEBRUARI 2014

Inmiddels is het nieuwe jaar 2014 alweer een eindje op gang, hoogste tijd dus voor een nieuwsbrief!

Op zondag 26 januari jl. organiseerde de Stichting De Upside van Down een erg interessant congres genaamd “It’s all about Down” in het congrescentrum van De Cantharel in Apeldoorn. Eén van de sprekers was Michel Weijerman, dé kinderarts op het gebied van Downsyndroom.
Verder konden er diverse workshops gevolgd worden over o.a. flexibel en creatief opvoeden, Leespraat, onderwijs en babygebaren. Ook was er een
infomarkt waar wij namens de SDS een stand hebben bemand. Leuk om zoveel ouders te zien en te spreken! Al met al een zeer geslaagd en goed georganiseerd congres door de dames van de Stichting De Upside van Down.

Informatiefolder

We hebben voor de Kern Apeldoorn een informatiefolder laten drukken. In deze folder stellen wij ons als kern voor en hebben we nuttige adressen en telefoonnummers opgenomen zoals van het landelijk bureau van de SDS, MEE Veluwe, Integrale Vroeghulp en de Down-poli van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Het is de bedoeling dat deze folders bij laatstgenoemde instanties komen te liggen, alsmede bij verloskundigenpraktijken, kinderartsen etc., zodat nieuwe ouders van een kindje met Down meteen over deze handige info kunnen beschikken en zodoende weten waar
ze met hun vragen terecht kunnen. Mocht u als nieuwe ouder geïnteresseerd zijn in deze informatiefolder, stuur dan even een mailtje, dan krijgt u de folder thuisgestuurd.

Website

Op onze website www.sdskernapeldoorn.nl zijn onlangs nieuwe links geplaatst naar de websites van de SDS, VIM, Rugzak, Facebook Kern Apeldoorn, Facebook D-mama’s, MEE Veluwe, Integrale Vroeghulp, De Upside van Down en Zó is Downsyndroom.

In de categorie "Leven met Down" (onder het kopje Hoofdmenu) vertellen ouders uit onze kern een verhaal over zijn/haar "Leven
met Down"
.

Graag zouden wij deze rubriek verder uitbreiden met nog meer verhalen. Dus, vindt u het leuk om úw verhaal op de website terug te lezen, stuur dan uw verhaal met een foto van uw kind naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Wereld Downsyndroomdag 21 maart 2014

Ieder jaar op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Ter gelegenheid daarvan organiseren wij op zaterdag 22 maart a.s. een gezellige speelochtend in KinderSpeelParadijs Klarenbeek.

Een fantastisch overdekt speelparadijs waar kinderen van 0 t/m 10 jaar zich kunnen uitleven. Zo zijn er o.a. vele glijbanen, hindernissen, ballenbakken, touwbruggen en trampolines. De aangrenzende ruimte biedt ouders en begeleiders de mogelijkheid om de kinderen en hun speelactiviteiten goed te volgen. De kinderen kunnen heerlijk zelf spelen in een overzichtelijke en veilige omgeving. En dat is wel zo fijn met
onze “weglopertjes” ;).

Het speelparadijs is normaal gesproken vanaf 11.00 uur geopend, maar speciaal voor ons openen de deuren een uurtje eerder, zodat we vanaf 10.00 uur eerst het rijk voor ons alleen hebben.

Binnenkort ontvangt u de uitnodiging van ons met alle informatie, maar vergeet niet alvast deze datum te noteren in uw agenda!

Disco!

We kregen een aantal verzoekjes voor een disco voor de wat oudere kids. Helemaal leuk! We gaan aan de slag om hiervoor een datum te prikken en een leuke locatie te zoeken. Tips zijn welkom!

CliniClowns met Circus Boemtata

Vanaf mei 2014 reizen de CliniClowns weer met de voorstelling Circus Boemtata door het land. Circus Boemtata is een theatervoorstelling waarbij alle zintuigen worden aangesproken: kijken, horen, voelen, ruiken en proeven. De voorstelling is afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking in de biologische leeftijd t/m 18 jaar. De voorstelling speelt zich af in een circustent of theater met clowns, muziek, zang, dans en échte acrobaten.

Kern Apeldoorn heeft voor deze theatervoorstelling uitnodigingen opgevraagd voor onze kernleden. Zodra wij deze binnen hebben, krijgt u daar bericht van.

Koffieochtenden omgeving Arnhem, Apeldoorn en Harderwijk

In oktober van vorig jaar hebben we een enquête gehouden waarin we o.a. vroegen of er interesse is voor koffieochtenden. Een aantal ouders heeft bij ons te kennen gegeven daar inderdaad in geïnteresseerd te zijn en we vinden het leuk u te kunnen melden dat er een datum is geprikt voor de eerste koffieochtend voor de omgeving Arnhem! Deze zal plaatsvinden op 19 februari a.s. van 9.30 – 11.30 uur in Oosterbeek bij Tessa van Helvoirt, adres: Oosterhoogte 3.

Voor de omgeving Apeldoorn en Harderwijk hebben we inmiddels ook al een aantal geïnteresseerde ouders, maar het zou leuk zijn als zich daar nog een paar ouders voor aanmelden. Hopelijk kunnen we dan zo spoedig mogelijk starten.

De koffieochtend is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van ca. 0 – 4 à 5 jaar. Terwijl de kinderen met elkaar kunnen spelen, kunnen de ouders gezellig met elkaar kletsen en ervaringen uitwisselen.

Bent u geïnteresseerd? Stuur ons dan even een mailtje.

Met vriendelijke groeten,

SDS Kern Apeldoorn

Joyce, Regina en Tessa