Nieuwsbrief april 2014

NIEUWSBRIEF VAN DE SDS KERN APELDOORN

Speelochtend 22 maart 2014

Ter gelegenheid van Wereld Downsyndroomdag organiseerden wij op zaterdag 22 maart jl. een speelochtend in KinderSpeelParadijs Klarenbeek.

20 gezinnen waren naar het speelparadijs gekomen, alwaar de kinderen naar hartenlust konden spelen. Ondertussen konden de ouders met elkaar kennismaken, bijpraten of ervaringen uitwisselen. Het was een zeer geslaagde en gezellige ochtend!

CliniClowns met Circus Boemtata

Vanaf mei 2014 reizen de CliniClowns weer met de voorstelling Circus Boemtata door het land. Circus Boemtata is een theatervoorstelling waarbij alle zintuigen worden aangesproken: kijken, horen, voelen, ruiken en proeven. De voorstelling is afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking in de biologische leeftijd t/m 18 jaar. De voorstelling speelt zich af in een circustent of theater met clowns, muziek, zang, dans en échte acrobaten.

Kern Apeldoorn heeft een aantal kaarten weten te bemachtigen voor de voorstelling van 5 oktober in Deventer van 13:30 – 16:00 uur.
Inmiddels hebben we al een aantal gezinnen hier blij mee kunnen maken. Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus mocht u nog kaarten voor de voorstelling in Deventer willen hebben, stuur dan even een mailtje.

Circus CAPS bij Circus Mr Poehaa

Nog meer circus! Speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Circus Mr Poehaa organiseert een cursus voor kinderen met een verstandelijke beperking en hun zusjes en broertjes, waarin ze kennis kunnen maken met zowel theater- als circustechnieken. Er wordt gewerkt met verschillende materialen, waarmee circus wordt gespeeld.

Veel van de artiesten hebben moeite aansluiting te vinden bij andere vrijetijdsactiviteiten en hebben behoefte aan de veilige omgeving van de circusschool. In kleine groepen, onder deskundige begeleiding, leren de artiesten jongleren, koorddansen, acrobatiek, eenwielfietsen, diabolo, trapeze en nog veel meer.

Kom een keertje meedoen op (één van) de uitprobeer circusmiddagen op de woensdagmiddagen: 16 april, 21 mei, 4 juni, 18 juni en 2 juli 2014 van 15:00 – 16:30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per deelnemer.

Voor meer informatie: www.circusmrpoehaa-hildesheim.nl.

Disco!

De voorbereidingen voor de disco zijn in volle gang. De locatie voor dit dansfeest is inmiddels bekend, namelijk De Klup aan de Mariastraat 52 in Apeldoorn. De disco zal plaatsvinden op een zaterdagavond eind juni/begin juli. Zodra de exacte datum bekend is, zullen de uitnodigingen worden rondgestuurd. Waarschijnlijk half mei.

Het programma voor onze kids met Downsyndroom zal er als volgt uit zien:

18:30 – 19:30 uur : minidisco 5 t/m 13 jaar

20:00 – 22:00 uur : disco vanaf 14 jaar

Introducés (met Downsyndroom) zijn van harte welkom!

Kleine Stapjes

Wilt u ook met Kleine Stapjes aan de slag? Of wilt u er eerst wat meer over weten? Bent u al gestart maar loopt u tegen dingen aan waar u toch wel wat meer over wilt horen? Gert de Graaf geeft op dinsdag 20 mei tijdens de Themadag Early Intervention uitleg over Kleine Stapjes.

Aan de hand van videobeelden geeft hij praktische tips. En er is gelegenheid om vragen te stellen. Deze dag is interessant voor (groot)ouders én professionals van bijvoorbeeld crèches en peuterspeelzalen.

Meer weten? Kijk dan even op de kalender van de website van de SDS (www.downsyndroom.nl) of neem contact op via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Evenement in Ermelo op 21 juni

Op 21 juni organiseert Stichting Pinel een lokaal evenement in Ermelo onder de naam “Jouw Dag” met muziek en activiteiten (een soort braderie). Stichting Pinel is een brede welzijnsstichting in Ermelo en zij zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meetelt en niemand aan de kant staat (website: www.stichtingpinel.nl). Ieder jaar kiest deze stichting een speciaal doel waar zij aandacht voor vragen, omdat dit evenement
altijd een maatschappelijk doel heeft. Dit jaar hebben zij gekozen voor de Stichting Downsyndroom Kern Apeldoorn. Het werk van onze stichting spreekt hen namelijk aan, omdat één van de organisatoren zelf ook een zoontje met Downsyndroom heeft.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de SDS Kern Apeldoorn en met die opbrengst kunnen wij een leuk uitje realiseren voor onze kernleden.

Dus, kom op 21 juni gezellig langs in Ermelo!

Met vriendelijke groeten,

SDS Kern Apeldoorn

Joyce, Regina en Tessa