Nieuwsbrief januari 2015

NIEUWSBRIEF VAN DE SDS KERN APELDOORN

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! We hopen dat iedereen gezellige feestdagen heeft gehad, ondanks dat er in de decembermaand veel kindjes ziek zijn geweest. Hopelijk knapt iedereen snel weer op.

We vinden het leuk om te zien dat onze Facebookpagina inmiddels steeds vaker wordt gebruikt voor het plaatsen van foto’s, het doen van oproepjes en om je als “nieuwe ouder” voor te stellen.

Zo plaatste Colinda (moeder van Daan) in oktober een oproepje voor een koffie/thee ochtend bij haar thuis. Daar kwamen leuke reacties op en op 28 november was de speelochtend een feit! Aan de foto’s te zien was dat zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Een hele leuke manier dus om elkaar te ontmoeten!

Onlangs hebben we ook een aantal huisbezoekjes gedaan en hebben we kennisgemaakt met de “nieuwe ouders” van o.a. Joost uit Voorst en Julius uit Twello. Nogmaals van harte welkom bij onze kern!

En natuurlijk was er in december ons Sinterklaasfeest. Op zondag 23 november 2014 hebben we met maarliefst 29 gezinnen genoten van de rondleiding door het Logeerhuis van de Sint. Wat een feest was dat!

We kregen een aantal reacties van ouders die het vervelend vonden dat evenementen vaak op zondag plaatsvinden. Begrijpelijk, en wij zullen proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar soms lukt het gewoonweg niet.

Wat dat betreft kunnen we melden dat het eerstvolgende evenement wél op een zaterdag zal worden georganiseerd, namelijk Wereld Downsyndroomdag op zaterdag 21 maart.

Wij willen die dag weer iets voor jullie organiseren en zouden graag horen wat jullie leuk zouden vinden. Dus, mail jullie ideeën naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of reageer op onze oproep via Facebook, dan gaan wij ons best doen! Houd die datum in ieder geval vast vrij in de agenda!

Via SDS Kern Overijssel kregen wij het verzoek om te inventariseren of er vanuit onze kern belangstelling is voor een informatieavond op (waarschijnlijk) woensdag 11 februari a.s.

Kern Overijssel wil een logopedie avond organiseren met Caroline Nouwels (http://www.delogopediespecialist.nl ). Zij zal spreken over logopedie en Downsyndroom, gebaren en Leespraat. Deze informatieavond zal waarschijnlijk in Zwolle of Lemele plaatsvinden.

Mocht je interesse hebben, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk per mail.

Groeten,

SDS Kern Apeldoorn

Joyce, Regina en Tessa