Nieuwsbrief februari 2015

NIEUWSBRIEF VAN DE SDS KERN APELDOORN

Wereld Downsyndroomdag

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag, een dag waarbij we extra aandacht vragen voor Downsyndroom.

Help de SDS hierbij en houd bijvoorbeeld een presentatie over Downsyndroom. Laat van je horen! Vertel over Downsyndroom, zodat mensen het beter gaan snappen. Hiervoor heeft de SDS materiaal voor je. Kijk even op de website van de SDS: www.downsyndroom.nl. Daar tref je een link aan om naar de presentatie te gaan. Natuurlijk kunnen broertjes en/of zusjes het materiaal ook aanpassen voor zichzelf. Succes!

Ook is de postercampagne voor Wereld Downsyndroomdag van de SDS weer van start gegaan. Het thema dit jaar is ‘Downside Up’. Wil je ook een mooie poster laten maken? Mail dan nu je leukste foto naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . David, de medewerker van het landelijk bureau met Downsyndroom, maakt er dan prachtige posters van.

Belangrijk: stuur de foto’s als jpg-bestand van hoge kwaliteit. Let erop dat je mailprogramma er niet toch een klein bestandje van maakt, maar dat je de oorspronkelijke foto mailt van minstens 500kB. Zet je de naam van je kind er even bij?

De posters die gemaakt zijn, kun je op de website van de SDS terugzien.

En dan natuurlijk onze eigen activiteit: de High Tea in Brasserie Briljant te Apeldoorn op zaterdag 21 maart van 14:00 – 16:30 uur.

We hebben al een aantal aanmeldingen binnen, leuk! Maar er is nog plek genoeg voor meer gezinnen!

Laat je verwennen met allerlei lekkers, praat gezellig bij met andere ouders terwijl de kids zich met elkaar vermaken in de speelhoek en ook geschminkt kunnen worden.

We zijn nog bezig met wat extraatjes... zo komt bijvoorbeeld contactclown Mau op bezoek! Zij maakt vanuit haar hart contact met mensen met een verstandelijke beperking. Mau verplaatst zich helemaal in hun belevingswereld.

http://www.mautheater.nl/wp-content/uploads/IMG_5708-200x300.jpg hightea.jpg

Mau komt niet om een showtje te geven. Zij komt voor echt contact! Groots contact door een liefdevol moment, een lach, een dansje samen. Intiem contact door een glimlach, samen neuriën, samen zuchten, een vinger die ineens beweegt…

Een bezoek van Mau is een feest van improvisatie. Iedereen en alles speelt een rol in haar spel. Er is ruimte voor alle emoties: blij, boos, bang, verdrietig en verbaasd. De kinderen en Mau delen samen een beleving!

In de bijlage tref je nogmaals aan de uitnodiging door de High Tea met daarin alle info, alsmede een aanmeldingsformulier.

Aanmelden kan nog tot 10 maart a.s. dus… niet vergeten… en stuur het aanmeldingsformulier op naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Oproepje van Brownies and downieS Arnhem

Mijn naam is Diederik Bakker en begin april ga ik een lang gekoesterde droom verwezenlijken, ik ga een locatie van Brownies and downieS openen in Arnhem. Brownies and downieS is een franchise organisatie met 13 locaties (nu nog veelal in Brabant). Er worden lekkere lunches geserveerd en er kan een goede kop koffie met gebak genuttigd worden. De bediening bestaat veelal uit mensen met een verstandelijke beperking.

De locatie in Arnhem zal een locatie worden voor iedereen, om er gezellig te lunchen maar ook moet het een fijne werkplek worden voor de werknemers.

Nu ben ik nog opzoek naar mensen die bij willen komen werken. Weet u mensen die opzoek zijn naar een leuke werkplek vanuit de omgeving Arnhem of wilt u mij in contact brengen met mensen in de omgeving Arnhem?

Om een indruk te krijgen van mijn locatie kan ik u verwijzen naar Facebook "Brownies and downieS Arnhem".

Alvast bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groet,

Diederik Bakker
06-26704805

Oproepje van De Blauwe Zebra; pret, ondersteuning en aandacht aan huis

De Blauwe Zebra komt bij u thuis om tijdelijke zorg voor uw kind of partner over te nemen. Ook komen wij graag langs bij mensen die aan huis gebonden zijn en behoefte hebben aan gezelschap of ondersteuning.

Wij zijn er voor jong en oud met een fysieke of verstandelijke beperking, mensen met een autistische stoornis, Downsyndroom, ADHD, leer- en gedragsstoornissen, dementerenden en mensen die chronisch ziek zijn.

De Blauwe Zebra neemt uw kind mee naar bijvoorbeeld een manege, kinderboerderij, speeltuin of sportclub. Wij gaan naar buiten om te fietsen of lopen of we gaan thuis samen koekjes bakken, met lego bouwen, knutselen, huiswerk maken of lezen. Met volwassenen gaan we er graag op uit naar bijvoorbeeld een concert of museum, op bezoek bij vrienden en familie, winkelen of buitenshuis een kopje koffie drinken. Wij kunnen met u mee naar het ziekenhuis en tandarts. Bij u thuis kunnen we samen foto’s inplakken, een legpuzzel maken en praten bij een kopje thee.

Misschien heeft u een beter idee? Misschien heeft u andere wensen? Dan bekijken we dat! We zijn beschikbaar overdag, ’s avonds, in het weekend en indien nodig ook ’s nachts. Wij richten ons vooral op de Stedendriehoek Zutphen-Deventer-Apeldoorn. U betaalt ons per uur.

Voor meer informatie belt u met Janneke Rebergen: 06-13802505, kijkt u eens op de website www.deblauwezebra.nu of stuurt u een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Met vriendelijke groet,

Janneke Rebergen

Nieuw! Circus CliniClowns

Na drie jaar Circus Boemtata, presenteren ze dit jaar iets nieuws: Circus CliniClowns! Een nieuw verhaal, nieuwe clowns, een nieuwe tent, maar nog steeds een magisch moment!!!

Waar gaat het over?

Circus CliniClowns gaat over de clowns Bougie, Coco, Flip, Trui, Jet en nog drie clowns, die kwamen logeren. Samen vormen ze één grote clownsfamilie die woont in het clownsdorp Verbaast. Ze bestieren het dorp en een klein circus. Ze werken in de wasserij, de taartenfabriek, de werkplaats en natuurlijk in de PISTE voor het hooggeëerd publiek. De Familie Clown neemt de kinderen mee in alles wat er komt kijken bij het organiseren van een circus en zet een spetterende voorstelling neer waarbij alle zintuigen worden aangesproken.  

Wanneer & waar is het?

Circus CliniClowns speelt van mei t/m oktober 2015 in de regio’s Amsterdam, Deventer, Eindhoven, Drachten, Rotterdam en Utrecht. De inschrijving start op 2 maart 2015.

Voor wie is het?

Circus CliniClowns is een voorstelling die ontwikkeld is voor verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen en langdurig zieke kinderen, in de biologische leeftijd t/m 18 jaar. Het circus is minder geschikt voor kinderen die zeer weinig prikkels of zeer weinig contact aankunnen. Voor deze kinderen biedt CliniClowns het Klein Zintuigen Orkest aan dat langskomt bij instellingen.

Net als vorig jaar zullen wij als SDS Kern Apeldoorn weer kaarten reserveren voor de voorstelling in Deventer. Zodra de exacte datum van de voorstelling in Deventer bekend is, zullen wij dat aan jullie doorgeven, zodat jullie via ons weer kunnen reserveren.

Groeten en hopelijk tot ziens bij de High Tea!

SDS Kern Apeldoorn

Joyce, Regina en Tessa