Nieuwsbrief september 2015

Beste kernleden,

De zomervakantie is weer achter de rug, helaas. We hopen dat iedereen een heerlijke vakantie heeft gehad. Hierbij de nieuwsbrief van de SDS Kern Apeldoorn. Mocht je nog tips voor een volgende nieuwsbrief hebben, we horen ’t graag.

NSGK collecte

Van 16 - 21 november 2015 is het weer tijd voor de NSGK-collecte! 

Mede dankzij de opbrengst van de collecte kan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind jaarlijks honderden mooie projecten mogelijk maken. Projecten die ervoor zorgen dat kinderen en jongeren met een handicap gewoon kunnen meedoen in de samenleving. Projecten die ervoor zorgen dat zij een volwaardige plaats krijgen in onze maatschappij.

Wil je ook collecteren? Geef je dan bij ons op voor 1 oktober a.s. Van je collecteopbrengst gaat 50% naar onze kern. Ook vrienden en familie mogen meelopen voor onze kern; geef ze op en dan kunnen wij van jullie opbrengsten weer leuke activiteiten organiseren!

Opgeven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Vermeld in je mail: naam, adresgegevens, telefoon en e-mailadres.

Er zal door de coördinator van het NSGK na 1 oktober contact met je worden opgenomen. Meestal loop je gewoon in je eigen buurt, maar dat kan je afspreken met de coördinator.

Sintsportfeest

Het is weer tijd voor een leuke activiteit voor onze kernleden! Het wordt een combinatie van een familiedag in de vorm van een sport- en spelmiddag én een Sinterklaasfeest.

Het is de bedoeling dat dit gaat plaatsvinden op zaterdag 28 november a.s. van 14.00 – 16.00 uur (met als reservedatum 21 november). We zijn op dit moment nog druk doende om een geschikte locatie te vinden en denken we na over hoe we een en ander gaan vormgeven. Wel kunnen we alvast verklappen dat de Pieten het reuzeleuk vinden om langs te komen.

Dus, houd de zaterdagmiddag 28 november alvast vrij in de agenda! De uitnodiging volgt!

Circus CliniClowns

Op zondag 7 juni jl. hebben we met maar liefst 26 gezinnen een bezoek gebracht aan Circus CliniClowns in Deventer. Wat was het weer een geslaagde voorstelling.

Voor de gezinnen die via onze kern op 7 juni naar de voorstelling zijn geweest, hebben wij nog een leuke verrassing! Een DVD van Circus CliniClowns, zodat jullie thuis de show nog eens kunnen terugkijken.

Mocht je een DVD willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en vermeld daarin de familienaam en de adresgegevens, dan komt de DVD per post jullie kant op.

Circus Caps

Circus Caps verwelkomt kinderen met een verstandelijke beperking en hun brusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Samen werken ze aan hun circuskwaliteiten, helpen elkaar, ontwikkelen zich, zijn creatief en fysiek bezig en hebben plezier.

Bij Circus Caps wordt de nadruk gelegd op de talenten van de jonge artiesten. Wat kunnen ze? Wat vinden ze leuk? Zo worden alle kinderen de ruimte aangeboden om hun talent te ontwikkelen en te laten zien aan trotse ouders en enthousiast publiek.
Het gevolg is een groter zelfbewustzijn en een positieve impuls voor de eigen ontwikkeling.
De motoriek wordt beter door de moeilijke circusacts. De sociale vaardigheden gaan vooruit door de samenwerking. En het zelfvertrouwen groeit als zo’n lastig kunstje opeens lukt en het publiek ook nog eens applaus geeft.

Alle kinderen, met en zonder beperking, worden aangemoedigd om hun eigen kwaliteiten in te zetten, samen te werken en de verantwoordelijkheden te nemen die bij hen passen.

Laat even weten als je geïnteresseerd bent. Het zou leuk zijn als we in Apeldoorn een circusgroepje kunnen vormen met de kinderen uit onze kern.

Met vriendelijke groet,

SDS Kern Apeldoorn

Joyce, Regina en Tessa